IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Five server- tutorial jak grać
lukasz44
post Feb 10 2011, 18:44
Post #1


ISS ONLINE TEAM POLAND


Grupa: Użytkownicy
Postów: 3,718
Dołączył: 11-June 08
Skąd: Wschód
Użytkownik nr: 11,710





Witam.
Krok po kroku opisuję czego potrzebujesz do grania poprzez PES6-Club [FiveServer od juce, reddwarf] Server działa, ale musicie zrobić wszystko zgodnie z instrukcją.


1. Aby zagrać na Five-serverze musisz znać swój klucz gry, jak go sprawdzić ? Najlepiej w ten sposób:

Kliknij przycisk Start => Uruchom ...



I potem wciskamy OK

W nowym oknie idziemy drogą:
HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => KONAMIPES6 => PES6

Następnie klikamy w code po prawej stronie 2 razy, powinno wyskczyć okienko z naszym kluczem gry, kopiujemy go do notatnika i zachowujemy.
Można też go spisać w inny sposób poprzez wejście do trybu online i przepisanie go:

2. Teraz wchodzimy w ten link:

http://pesgame.net:8190/form


W polu Serial wpisujemy swój kod gry, który uzyskaliśmy na podstawie punktu 1.
W polu Username wpisujemy swój nick którego będziemy używać w grze.
W polu Password natomiast swoje hasło które będzie używane w grze, polecam aby było jak najkrótsze.

Przykład wypełnienia:




Klucz może być wpisany zarówno tak:
UAWS-3TYM-UJLK-MRRH-24NY
jak i w jednym ciągu:
UAWS3TYMUJLKMRRH24NY

to nie ma znacznia.

Następnie klikamy na Register, czyli zarejestruj.

Jeżeli wszystko poszło ok powinien nam wyskoczyć taki komunikat:


Jeżeli wyskoczy nam coś takiego znaczy to tyle iż klucz gry jest już zajęty:



3. Teraz wprowadzamy adres IP do serwera.

Ten adres:
91.203.4.126 pes6gate-ec.winning-eleven.net
94.79.54.208 we9stun.winning-eleven.net

wklepujemy go do tego katalogu w komputerze C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
otwieramy plik hosts przez notatnik i potem zapisujemy. W pliku powinny być tylko dwie powyższe linijki nic więcej.

4. Następnie uruchamiamy grę smile.gif



5. Następnie wyskoczy nam okno autoryzacji konta:

Przechodzimy do wpisania hasła:

Teraz przypominamy sobie jakich danych użyliśmy przy rejestracji na Five-serverze w punkcie 2.

np.
Username: bobek
Password: 1234

W grze w miejsce password wpisujemy to w taki sposób :
bobek-1234
czyli nasz nick-hasło

i próbujemy wejść.

Jeżeli po wpisaniu hasła widzisz coś takiego:

oznacza to tyle że hasło albo login jest żle wpisane

WIĘCEJ SCREENÓW:





Przypomiam że jest to wersja beta, napewno mogą się pojawić jakieś błędy, ale cieszcie się tym co macie i pamiętajcie aby zachowywać się kulturalnie i z należytym szacunkiem wobec innych graczy zarówno z naszej ligi jak i innych krajów.
Jeżeli ktoś ma jakieś problemy proszę pisać, to samo tyczy się jak ktoś zagra mecz niech da swoją opinię smile.gif

Ten post został edytowany przez lukasz44: Feb 10 2011, 22:26
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prince
post Feb 10 2011, 19:38
Post #2


Użytkownik


Grupa: Ligowiec
Postów: 198
Dołączył: 2-June 08
Skąd: Sosnowiec
Użytkownik nr: 11,657



Graliśmy właśnie z Ogryzem i z mojej strony obeszło bez problemów, ani pół laga przez całe spotkanie.

EDIT: Jedyne czego mi brakuje na pierwszy rzut oka to poczekalni "Poland" ;p

Ten post został edytowany przez prince: Feb 10 2011, 19:41
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wujek831
post Feb 10 2011, 20:10
Post #3


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 23
Dołączył: 19-January 11
Skąd: poznań KKSlecH
Użytkownik nr: 20,504



Taa ewidentnie brakuje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JustMe1987
post Feb 10 2011, 20:37
Post #4


Slashers never die ;]


Grupa: Ligowiec
Postów: 1,554
Dołączył: 27-January 07
Skąd: Nowa Ruda
Użytkownik nr: 6,760



gapa zalozyl pokoj i zahostowal mecz. Mial dwie kreski a mialem z nim niemalze niegrywalna polowe na jego hoscie. Na moim bylo ok. Spotkalismy sie juz pare razy na GSie i problemy tego typu nie wystepowaly. Dzis wieczorem zagram jeszcze lige z craxa to bede mial jakies porownanie. Wszystko hula plynnie bez zadnych bugow jak do tej pory. Oby byl to jakis jednostkowy problem bo az sie boje co bedzie jak bede mial w takich warunkach z kazdym grac reszte rozgrywek unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stayer
post Feb 10 2011, 23:37
Post #5


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 2
Dołączył: 10-February 11
Skąd: Russia
Użytkownik nr: 24,884



wellcom rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lukasz44
post Feb 11 2011, 16:51
Post #6


ISS ONLINE TEAM POLAND


Grupa: Użytkownicy
Postów: 3,718
Dołączył: 11-June 08
Skąd: Wschód
Użytkownik nr: 11,710



Tyle gadaliście o serwerze a teraz nawet nie możecie napisać jak się gra ? ; d
Panowie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WKS
post Feb 11 2011, 17:12
Post #7


Ciostko z Krymem.


Grupa: Moderatorzy
Postów: 1,863
Dołączył: 8-May 08
Skąd: Wschód
Użytkownik nr: 11,466



CYTAT(lukasz44 @ Feb 11 2011, 16:55) *
Tyle gadaliście o serwerze a teraz nawet nie możecie napisać jak się gra ? ; d
Panowie...


Wszyscy mecze grają Łukaszku biggrin.gif . Wczoraj rozegrałem z 3 mecze i powiem że jestem zadowolony z serwera ;] , z tymi co łączyło mnie na pes6j łaczy i na five , napewno to o wiele lepsze niz gs -,-. Z lagami takimi mocnymi sie jeszcze nie spotkałem wiec napewno Server da sie lubic ;] jest mały mankament tylko ze jedynie w Rosyjskim pokoju laczy mnie ze wszystkimi a np na Training czy Euroleague juz nie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
craxa93
post Feb 11 2011, 18:16
Post #8


Użytkownik


Grupa: Ligowiec
Postów: 104
Dołączył: 9-July 10
Skąd: KrK
Użytkownik nr: 18,187



Wg mnie serwer gwarantuje godne warunki gry w obu połowach meczu, jak dotąd spotkałem się tylko raz z lagami gdy przez jakieś 2 minuty mi wszystko pływało lecz później gra się ustabilizowała i było ok ( pewnie to był błąd czyjegoś łącza a nie serwera wink.gif ) Muszę przyznać że warto było czekać gdyż nigdy nie lubiłem GS'a.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dj_adriano
post Feb 11 2011, 19:07
Post #9


losing control.. ;]


Grupa: Ligowiec
Postów: 693
Dołączył: 14-July 07
Skąd: KraKów/Manchester
Użytkownik nr: 9,160



mnie jak dotąd żaden serwer nie sprawiał większych problemów, tutaj po rozegraniu kilku spotkań, również nie mam powodów do narzekań..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
camel11
post Feb 12 2011, 01:10
Post #10


Użytkownik


Grupa: Ligowiec
Postów: 205
Dołączył: 18-January 10
Skąd: Legnica
Użytkownik nr: 17,413



ciężko mi się trochę wypowiedzieć bo grałem wyjątkowo na łączu Neostrady, na którym w lidze nie gram, ale mimo wszystko na tym serwerze w porównaniu do GSa wystepowało wiecej lagów a nawet rozłączyło nas nie pozwalając nawe zagrac jednej połowy, gdzie na GSie chwile póżniej graliśmy wyjątkowo komfortowo pare meczy... mam nadzieje ze na moim łączu bedzie jednak lepiej bo serwer prezentuje sie fajnie pod wzgledem opcjonalnym i organizacyjnym ;]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
krzysiu101
post Feb 12 2011, 10:02
Post #11


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 88
Dołączył: 21-December 08
Skąd: Jarocin
Użytkownik nr: 14,824



Wszystko w porządku, możemy się tylko cieszyć, że coś takowego powstało, a w moim przypadku nadrabiać stracone mecze, wreszcie "normalnie" wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jarek
post Feb 12 2011, 14:39
Post #12


Użytkownik


Grupa: Ligowiec
Postów: 207
Dołączył: 4-June 07
Użytkownik nr: 8,644



rozegrałem pierwsze spotkania na FS...miałem niestety na początku trochę lagów...(które z pewnością pomogły rywalowi zdobyć bramki). Tak od 25min się poprawiło i było git...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Matis08
post Feb 13 2011, 21:52
Post #13


Użytkownik


Grupa: Mistrzowie ligi
Postów: 387
Dołączył: 13-January 07
Użytkownik nr: 6,360



ja 2 mecze rozegrałem i na hoście przeciwnika, znacznie gorzej się gra, niż na 6j, czy nieraz na gs ...
Zobaczymy jak pójdzie dalej smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gapa
post Feb 13 2011, 22:03
Post #14


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 379
Dołączył: 7-January 11
Skąd: Wschód
Użytkownik nr: 18,895



no, nie raz to sa duze lagi sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
similo14
post Feb 13 2011, 22:19
Post #15


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 271
Dołączył: 29-March 09
Skąd: Zabrze
Użytkownik nr: 15,631



Ja narazie bez żadnych problemów kilka meczy rozegrałem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lukasz44
post Feb 13 2011, 22:24
Post #16


ISS ONLINE TEAM POLAND


Grupa: Użytkownicy
Postów: 3,718
Dołączył: 11-June 08
Skąd: Wschód
Użytkownik nr: 11,710



Ja również z żadnym rywalem nie miałem jeszcze dużych lagow (małe też rzadko kiedy), ogólnie serwer jak dla mnie dużo lepszy niż GS a porównywalny z pes6j.

Pamiętajcie że dużo zależy też od łącz graczy i nie zawsze wszystko jest winą serwera wink.gif

Ten post został edytowany przez lukasz44: Feb 13 2011, 22:25
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ufo19
post Feb 14 2011, 08:18
Post #17


Użytkownik


Grupa: Ligowiec
Postów: 357
Dołączył: 17-August 06
Użytkownik nr: 3,902



Póki co mam mieszane uczucia... Sporo lagowało ostatnio ale może to by też problem mojego łącza bo od kilku dni jak krew z nosa działa... Mam nadzieję że to chwilowe i serw się sprawdzi wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcin7
post Feb 14 2011, 13:23
Post #18


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 5
Dołączył: 14-February 11
Użytkownik nr: 25,219



Witam, mam problem.

Co do zapisania pliku w drivers, zapisalem ten adres ip w notatniku u wrzucilem do tego folderu, moze to przez to?

Bo cos nie trybi mi online ;/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
prince
post Feb 14 2011, 13:44
Post #19


Użytkownik


Grupa: Ligowiec
Postów: 198
Dołączył: 2-June 08
Skąd: Sosnowiec
Użytkownik nr: 11,657



CYTAT(Marcin7 @ Feb 14 2011, 13:27) *
Witam, mam problem.

Co do zapisania pliku w drivers, zapisalem ten adres ip w notatniku u wrzucilem do tego folderu, moze to przez to?

Bo cos nie trybi mi online ;/


A jak nazwałeś ten plik? Bo skoro robiłeś to w ten sposób to pewnie się walnąłeś w tym.

Plik musi się nazywać hosts - bez żadnych rozszerzeń (.txt)

Chociaż nie wiem czemu sobie sam robisz problem skoro edytować jest o wiele łatwiej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marcin7
post Feb 14 2011, 14:03
Post #20


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 5
Dołączył: 14-February 11
Użytkownik nr: 25,219



nazwalem IP ; ]

ale to ikona notatnika, plik dokumentowy wink.gif nie wiem czy tak dobrze?

Ten post został edytowany przez Marcin7: Feb 14 2011, 14:05
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Stron V   1 2 3 >
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 12th December 2017 - 07:06