IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
Jakiego pada wybrać ?
Niewczas
post Jul 23 2010, 10:58
Post #1

Użytkownik

Grupa: Użytkownicy
Użytkownik nr: 9,922

Otóż mój aktualny pad kończy już swój żywot pomalutku. Kupiłem go ze 3 lata temu na allegro za jakieś 30 zł. Zastanawiam się teraz jakiego sobie kupić. Myślę o czymś porządniejszym tak do 100 zł. Chodzi mi przede wszystkim o to aby był wygodny i z dobrym wyczuciem. Na razie mam do wyboru 2 opcje i nie wiem, która będzie lepsza. Pierwszy pad to LOGITECH RUMBLEPAD 2 GAMEPAD, czytałem dużo o nim i ma dobre opinie, ale niektórzy narzekają na kwadratowe otwory na analogi. I tego się też boje, bo ja właśnie gram na analogu. Druga opcja to oryginalny pad PS2 SONY i do tego przejściówka, wydatek troszkę większy, ale pad chyba pewniejszy.

Którego pada polecacie, a może macie jakieś inne ciekawe modele ? Czekam na Wasze propozycje. ;]
Go to the top of the page

+Quote Post
tomaj
post Jul 23 2010, 12:15
Post #2

Użytkownik

Grupa: Ligowiec
Użytkownik nr: 11,610

Ja może z taką sugestią. Sam gram na padzie nie tylko w PES i nie wybrałbym żadnego z wyżej wymienionych padów. Powód: 4 główne guziki zamiast 6. Wpływa to na wygodę gry, przynajmniej u mnie.
Pozatym spotkałem się z dwoma tezami. Pierwsza taka aby kupować droższe pady, najlepiej z PS2 z przejściówką, bo dłużej wytrzymają. Druga teza natomiast radzi aby kupić sobie tańszy sprzęt. I tak ja obecnie mam 2 pady z MediaMarktu: Tracer i Art. Każdy z nich kosztuje 60-80 zł, dokładnie nie pamiętam. Mam już je drugi rok i w sumie jestem zadowolony.

+Quote Post
lukasz44
post Jul 23 2010, 14:36
Post #3

Madridista

Użytkownik nr: 11,710

Ja mam pada w barwach narodowych i spisuje się świetnie, idealne ułożenie i bardzo ale to bardzo wytrzymały (wiele razy testowałem wytrzymałość biggrin.gif ) .
Można kupić z wejściem USB, ale ja używam przejściówki z PS2.

Naprawdę polecam, gdyż długo szukałem pada odpowiedniego a ten jest idealny według mnie na wymogi Gry pes6 smile.gif

Cena- 50-60 zł
dostęp - sklepy TESCO, Media Markt

+Quote Post
czubinho
post Jul 23 2010, 15:31
Post #4

Interista

Użytkownik nr: 10,865

Kupuj Pad Sony PS2, na allegro można czasem znaleźc po okazyjnej cenie

+Quote Post
lukasz44
post Jul 23 2010, 16:10
Post #5

Madridista

Użytkownik nr: 11,710

CYTAT(czubinho @ Jul 23 2010, 16:31) *
Kupuj Pad Sony PS2, na allegro można czasem znaleźc po okazyjnej cenie

Haha Czubi twoje pady muszą być wytrzymałe, bo często latają po ścianach biggrin.gif laugh.gif

+Quote Post
czubinho
post Jul 23 2010, 16:58
Post #6

Interista

Użytkownik nr: 10,865

CYTAT(lukasz44 @ Jul 23 2010, 17:10) *
Haha Czubi twoje pady muszą być wytrzymałe, bo często latają po ścianach biggrin.gif laugh.gif

Moje pady piją RedBulla i dlatego lataja xd

+Quote Post
Niewczas
post Jul 23 2010, 21:54
Post #7

Użytkownik

Ja gram tylko w pes 6 i nie zamierzam grać w jakieś inne gry. tongue.gif

Na razie zostaje przy opcji SONY+przejściówka. Czekam na dalsze propozycje. Może ktoś posiada ten rumblepad, bo jestem ciekawy jak tam ten analog działa, czy bardzo przeszkadzają te kwadratowe otworki.

+Quote Post
mariolazi
post Jul 24 2010, 10:10
Post #8

Użytkownik

Użytkownik nr: 10,908

Mam Rumblepad'a i jestem ogólnie bardzo zadowolony, jednak gram głównie na krzyżaku. Analog jest znośny ale szału nie robi, jednak jeśli preferujesz grę na gałkach to lepiej kup pada Sony z przejściówką. Polecam także pad od x'box 360 chociaż niektórych on irytuje, ale myślę że to tylko kwestia przyzwyczajenia...

+Quote Post
Niewczas
post Jul 27 2010, 14:58
Post #9

Użytkownik

CYTAT(mariolazi @ Jul 24 2010, 11:10) *
Mam Rumblepad'a i jestem ogólnie bardzo zadowolony, jednak gram głównie na krzyżaku. Analog jest znośny ale szału nie robi, jednak jeśli preferujesz grę na gałkach to lepiej kup pada Sony z przejściówką. Polecam także pad od x'box 360 chociaż niektórych on irytuje, ale myślę że to tylko kwestia przyzwyczajenia...

No właśnie, gdybym grał na krzyżaku to bym się nawet nie zastanawiał. Wstrzymam się jeszcze trochę, może jeszcze ktoś coś ciekawego doradzi. smile.gif

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 7th September 2010 - 13:39