Jakiego pada wybrać ? |
![]() ![]() |
Jakiego pada wybrać ? |
Jul 23 2010, 10:58
|
|
![]() Użytkownik Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 28-September 07 Skąd: Mirzec Użytkownik nr: 9,922 |
Otóż mój aktualny pad kończy już swój żywot pomalutku. Kupiłem go ze 3 lata temu na allegro za jakieś 30 zł. Zastanawiam się teraz jakiego sobie kupić. Myślę o czymś porządniejszym tak do 100 zł. Chodzi mi przede wszystkim o to aby był wygodny i z dobrym wyczuciem. Na razie mam do wyboru 2 opcje i nie wiem, która będzie lepsza. Pierwszy pad to LOGITECH RUMBLEPAD 2 GAMEPAD, czytałem dużo o nim i ma dobre opinie, ale niektórzy narzekają na kwadratowe otwory na analogi. I tego się też boje, bo ja właśnie gram na analogu. Druga opcja to oryginalny pad PS2 SONY i do tego przejściówka, wydatek troszkę większy, ale pad chyba pewniejszy.
Którego pada polecacie, a może macie jakieś inne ciekawe modele ? Czekam na Wasze propozycje. ;] |
|
|
|
Jul 23 2010, 12:15
|
|
![]() Użytkownik Grupa: Ligowiec Postów: 1,197 Dołączył: 26-May 08 Skąd: Księstwo Poznańskie Użytkownik nr: 11,610 |
Ja może z taką sugestią. Sam gram na padzie nie tylko w PES i nie wybrałbym żadnego z wyżej wymienionych padów. Powód: 4 główne guziki zamiast 6. Wpływa to na wygodę gry, przynajmniej u mnie.
Pozatym spotkałem się z dwoma tezami. Pierwsza taka aby kupować droższe pady, najlepiej z PS2 z przejściówką, bo dłużej wytrzymają. Druga teza natomiast radzi aby kupić sobie tańszy sprzęt. I tak ja obecnie mam 2 pady z MediaMarktu: Tracer i Art. Każdy z nich kosztuje 60-80 zł, dokładnie nie pamiętam. Mam już je drugi rok i w sumie jestem zadowolony. |
|
|
|
Jul 23 2010, 14:36
|
|
![]() Madridista Grupa: Ligowiec Postów: 1,631 Dołączył: 11-June 08 Skąd: wschodnia ściana Użytkownik nr: 11,710 |
Ja mam pada w barwach narodowych i spisuje się świetnie, idealne ułożenie i bardzo ale to bardzo wytrzymały (wiele razy testowałem wytrzymałość
Można kupić z wejściem USB, ale ja używam przejściówki z PS2. Naprawdę polecam, gdyż długo szukałem pada odpowiedniego a ten jest idealny według mnie na wymogi Gry pes6 ![]() Cena- 50-60 zł dostęp - sklepy TESCO, Media Markt |
|
|
|
Jul 23 2010, 15:31
|
|
![]() Interista Grupa: Ligowiec Postów: 540 Dołączył: 23-February 08 Skąd: Radom Użytkownik nr: 10,865 |
Kupuj Pad Sony PS2, na allegro można czasem znaleźc po okazyjnej cenie
|
|
|
|
Jul 23 2010, 16:10
|
|
![]() Madridista Grupa: Ligowiec Postów: 1,631 Dołączył: 11-June 08 Skąd: wschodnia ściana Użytkownik nr: 11,710 |
|
|
|
|
Jul 23 2010, 16:58
|
|
![]() Interista Grupa: Ligowiec Postów: 540 Dołączył: 23-February 08 Skąd: Radom Użytkownik nr: 10,865 |
|
|
|
|
Jul 23 2010, 21:54
|
|
![]() Użytkownik Grupa: Użytkownicy Postów: 105 Dołączył: 28-September 07 Skąd: Mirzec Użytkownik nr: 9,922 |
Ja gram tylko w pes 6 i nie zamierzam grać w jakieś inne gry.
Na razie zostaje przy opcji SONY+przejściówka. Czekam na dalsze propozycje. Może ktoś posiada ten rumblepad, bo jestem ciekawy jak tam ten analog działa, czy bardzo przeszkadzają te kwadratowe otworki. |
|
|
|
Jul 24 2010, 10:10
|
|
![]() Użytkownik Grupa: Użytkownicy Postów: 200 Dołączył: 29-February 08 Skąd: Barcelona Użytkownik nr: 10,908 |
Mam Rumblepad'a i jestem ogólnie bardzo zadowolony, jednak gram głównie na krzyżaku. Analog jest znośny ale szału nie robi, jednak jeśli preferujesz grę na gałkach to lepiej kup pada Sony z przejściówką. Polecam także pad od x'box 360 chociaż niektórych on irytuje, ale myślę że to tylko kwestia przyzwyczajenia...
|
|
|
|
Jul 27 2010, 14:58
|
|
Mam Rumblepad'a i jestem ogólnie bardzo zadowolony, jednak gram głównie na krzyżaku. Analog jest znośny ale szału nie robi, jednak jeśli preferujesz grę na gałkach to lepiej kup pada Sony z przejściówką. Polecam także pad od x'box 360 chociaż niektórych on irytuje, ale myślę że to tylko kwestia przyzwyczajenia... No właśnie, gdybym grał na krzyżaku to bym się nawet nie zastanawiał. Wstrzymam się jeszcze trochę, może jeszcze ktoś coś ciekawego doradzi. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7th September 2010 - 13:39 |