IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
Xbox 360 I Internet?, Jak podłączyć xboxa 360 do internetu.
kksm
post Sep 27 2008, 10:19
Post #1


Użytkownik "specjalny"


Grupa: Mistrzowie ligi
Postów: 859
Dołączył: 23-November 06
Skąd: Kalisz
Użytkownik nr: 4,686



Witam właśnie dzisiaj mam zamiar jechać do mediamrktu i kupić XBOXA 360 w wersji premium i tu moje pytanie.
JAK PODŁĄCZYĆ TĘ OTO MASZYNE DO INTERNETU??? Szukałem odpowiedzi na wielu forach, ale ich nie znalazłem(bywają odpowiedzi, ze muszę podłączyć xa do pcta i dopiero będzie śmigać, a ja tak nie chce. Chce mieć internet bezpośrednio do xa 360. Mam playstation 2 i jeżeli wyjme kabel z tyłu kompa(od neta oczywiście) i podłącze go do ps2 to wszystko śmiga. Wykonałem rysunek(profesionalny), na podstawie którego mozecie ocenic jak mam podłączone 2 kompy do neta.

U mnie jest tak, że jak wyciągne kabelek zielony z modemu i włoże czerwony do modemu to net działa mi w kompie nr2, a jak zielony mam włożony a czerwony wyciągnięty to wiadomo działa nr1. I teraz moje pytanie czy jak podłącze do modemu kabelek czerwony i zamiast drugiego jego końca wkładać do kompa to włoże do xboxa czy bedzie działać??? Czy xbox ma takie wejście na neta jak PC???

P.S Czy aby pobierać dema itd przez cały rok bez żadnych ograniczen musze kupić tą karte co są takie za ok 100zł na cały rok???

Ten post został edytowany przez kksm: Sep 27 2008, 10:20
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kettger
post Sep 27 2008, 11:11
Post #2


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 247
Dołączył: 27-February 08
Skąd: Płock
Użytkownik nr: 10,892



To jeszcze zależy jakiego typu jest to kabel. X360 wykorzystuje wejścia ethernet, a do kompa możesz mieć podpięty RJ11.

CYTAT
P.S Czy aby pobierać dema itd przez cały rok bez żadnych ograniczen musze kupić tą karte co są takie za ok 100zł na cały rok???


Tak, trzeba kupić XboX Live.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kksm
post Sep 27 2008, 11:37
Post #3


Użytkownik "specjalny"


Grupa: Mistrzowie ligi
Postów: 859
Dołączył: 23-November 06
Skąd: Kalisz
Użytkownik nr: 4,686



No to ja do kompa neta mam podłączonego tym kabelkiem.(to chyba ethernet)Ale sam już nie wiem bo RJ11 wygląda prawie identycznie. Jak moge to sprawdzić???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kettger
post Sep 27 2008, 11:43
Post #4


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 247
Dołączył: 27-February 08
Skąd: Płock
Użytkownik nr: 10,892



To jest kabel ethernet. Będzie pasował do X'a. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kksm
post Sep 27 2008, 11:47
Post #5


Użytkownik "specjalny"


Grupa: Mistrzowie ligi
Postów: 859
Dołączył: 23-November 06
Skąd: Kalisz
Użytkownik nr: 4,686



Ok, ale nie jestem pewien czy to jego napewno mam bo są oba te kable bardzo podobne. Jak to sprawdzić. Czy musze wyciągnąć i wstawić fotke na forum???
Oto fotka:


Ten post został edytowany przez kksm: Sep 27 2008, 12:04
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Vadiim
post Sep 27 2008, 12:17
Post #6


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 527
Dołączył: 19-May 07
Skąd: Manchester (co.uk )
Użytkownik nr: 8,552



W pudełku od X'a bedziesz miał książeczki w których będzie wszystko ładnie opisane + mały obrazkowy FAQ wink.gif
Też się z poczatku z tym męczyłem, ale w sumie to pikuś.
Większe problemy sprawiła mi rejestracja na Xbox LIVE [gold] tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kksm
post Sep 27 2008, 12:41
Post #7


Użytkownik "specjalny"


Grupa: Mistrzowie ligi
Postów: 859
Dołączył: 23-November 06
Skąd: Kalisz
Użytkownik nr: 4,686



Możesz coś więcej powiedzieć na temat tej rejestracji.
Kto wie jaki to mam kabel który widac na zdjęciu powyżej pisać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
artysta germanis...
post Sep 27 2008, 13:40
Post #8


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 1,137
Dołączył: 20-February 07
Skąd: z kątowni
Użytkownik nr: 7,374



to do xboxa nie dołączają kabla do neta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wanted92
post Sep 28 2008, 20:43
Post #9


Użytkownik


Grupa: Użytkownicy
Postów: 112
Dołączył: 24-July 08
Skąd: jesteś?
Użytkownik nr: 11,926



1. No właśnie do x'a i tak dołączają kabel ethernet.
2. Na moje oko to kabel na zdjęciu to RJ-45 (czyt. właściwy)
3.Rejestracja wcale nie jest aż tak trudna, a jak czegoś nie będziesz wiedział to zapytaj na jakimś dobrym forum o xbox 360 wink.gif

P.S. Ja mam xbox 360 elite i radiówke a internet w konsoli mam zrobiony na zasadzie:
-router
-karta sieciowa
-dwa kable RJ-45

A no i poza tym to do ściągania dem nie jest potrzebna subskrypcja GOLD (którą premium udostępni Ci na miesiąc, pozwala ona na darmowe granie on-line) a ściąganie dem udostępni Ci już subskrybcja Silver z tym ,że niektóre dema będą pojawiały się np. tydzień później niż na Gold

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 17th January 2018 - 23:15